Bröllopsfotograf Skåne - Frida & Hannes

Heldag – Vigsel

Hugo Hofverberg Hagman Guide, Heldag, Vigsel Leave a Comment

ATT TÄNKA PÅ

  • Prata med prästen under planeringen om vad som gäller i kyrkan
  • Bestäm om fotografering ska vara tillåtet av gästerna
  • Låt gästerna komma till er under gratulationerna efter vigseln
Under vigseln försöker jag ta så bra bilder jag kan utan att vara i vägen. Det innebär att jag under ceremonin kommer vara båda i gången och längst fram på vardera sida om er. Min kamera låter inget och jag är väldigt försiktig med var jag placerar mig.
Bröllopsfotograf Skåne - Frida & Hannes
Innan vigseln pratar jag alltid med prästen för att få reda på om det finns några regler som jag måste förhålla mig till. Oftast får jag röra mig fritt men det händer att jag inte får stå bredvid prästen i kyrkan och då får jag inte bilder på er framifrån. Det är bra om ni redan har pratat med prästen under planeringen så att ni vet vad som gäller.
Bröllopsfotograf Skåne Gyllebo Gård - Jacqueline & Niklas
Ett tips som mina bröllopspar brukar uppskatta och tillämpa är att inte tillåta gästerna att fotografera under vigseln. Kameror och mobiltelefoner kan vara störande då de kommer mellan er och mig men ännu viktigare är att gästerna verkligen fokuserar på er vigsel. Det kommer de uppskattas efteråt och bilderna som jag tar på gästerna blir dessutom mycket trevligare då jag kan fånga deras uttryck och känslor under vigseln.
Bröllopsfotograf Skåne Holmanäs - Emma & Jonathan
Vid tillfälle kan vigselförrättaren ge gästerna en stund då ni vänder er om mot gästerna så att de får ta sina bilder då. Om ni vill filma vigseln ska ni så klart låta någon längst fram hålla en kamera/mobil eller ställa upp ett stativ om möjligheten finns.
Bröllopsfotograf Skåne - Pernilla & Erik
Vid gratulationerna efter vigseln vill jag få bilder på er tillsammans med gästerna när de gratulerar er och det blir mycket lättare om ni står på en plats och låter gästerna komma fram till er. Går ni fram till gästerna på två olika håll blir det svårt för mig att hänga med er båda och det slutar ofta med att man glömt glömt bort vem man redan hälsat på.
Bröllopsfotograf Skåne Ystad - Johanna & Erik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *