Bröllopsfotograf Skåne - Frida & Hannes

Heldag – Porträtt

Hugo Hofverberg Hagman Guide, Heldag, Porträtt Leave a Comment

ATT TÄNKA PÅ

  • Dela upp porträttfotograferingen i kortare sessions
  • Variera platserna
  • Fotografera i kvällsljuset
Under porträttfotograferingen får ni tid att vara tillsammans, kramas, hålla om varandra och njuta, med mig! Jag vill att vi har kul ihop under denna stund och jag vill ta naturliga och ärliga bilder på er.
Bröllopsfotograf Skåne Holmanäs - Emma & Jonathan
Det gör jag genom att låta er vara precis som ni är. Antagligen är vi på någon fin plats som ni tycker om och mitt ansvar är att få er att slappna av och ha roligt medan vi fotograferar.
Bröllopsfotograf Skåne - Pernilla & Erik
För att få naturliga bilder på er kan jag till exempel be er att ta varandra i händerna, gå längst en stig och ställa er under ett träd och kramas och under tiden får ni direktiv från mig, om det behövs.
Bröllopsfotograf Skåne Sjöbo Gästgivaregård - Vickie & Isak
Tid till porträtt varierar beroende på hur många platser vi fotograferar på, avstånd och så vidare men jag brukar rekommendera en och en halv timme. Det bästa är om vi kan dela upp tiden i kortare sessions. Genom att dela upp tiden kan vi till exempel ha en session innan vigseln och en efteråt när nervositeten har lagt sig.
Bröllopsfotograf Skåne - Frida & Hannes
Vi kanske kan låna tid under middagen när vi har det bästa ljuset på dagen, Golden Hour, för de där underbara, magiska porträtten. Andra fördelar med att dela upp tiden är att ni får fler tillfällen att andas ut och ta en paus från bröllopsdagen. Skulle det vara dåligt väder så ökar våra chanser att det är uppehåll vid i alla fall någon av våra sessions.
Bröllopsfotograf Skåne - Frida & Hannes
Om vi fotograferar porträtt innan vigseln kan vi med fördel planera en First Look där jag fångar era känslor när ni ser varandra för första gången under dagen.
Bröllopsfotograf Skåne Helsingborg - Emilie & Niklas
Platsen ni väljer att bli fotograferade på kan vara en plats som ligger er varmt om hjärtat eller bara en fin plats i närheten av vigselplatsen eller festlokalen. Det är bra att välja ut några olika typer av platser för ökad variation i bilderna samt kan det vara bra att inte välja bara öppna miljöer som fällt och hav om det skulle vara så att det regnar. Just det, det kan ju regna på er bröllopsdag. Vad gör vi då? Kolla med exempelvis festlokalen om ni har tillgång till den innan middagen och se om där finns möjlighet att fotografera. Om det inte regnar allt för mycket får vi fina bilder i skogen med paraply.
Bröllopsfotograf Skåne - Pernilla & Erik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *