Månadens bild Mars 2016 – Trolleholms slott

Hugo Hofverberg Hagman Landskap, Månadens bild Leave a Comment

Månadens bild Februari 2016 - Trolleholms slott

Bakgrund


Nu när maj närmar sig så tänkte jag att det kan va dags att lägga upp månadens bild från i mars 🙂 Min ursäkt till att jag inte haft tid till fotografering förra gången var att jag börjat jobba, denna gången är det för att jag har varit upptagen med att jobba. Vi har dessutom flyttat till en lägenhet i Örtofta, ett andrahandskontrakt på 6 månader.

Skildring


Det har varit många stjärnklara nätter och jag har länge haft planer på att fotografera Trolleholms slott utanför Svalöv och en kväll då det var extra stjärnklart passade jag på att köra dit. Jag packade min kamera, objektiv och stativ och körde ut i mörket, över Söderåsen. Efter ca 20 minuters sicksackande mellan rådjur och älgar var jag framme vid slottet, det var beckmörkt och kusligt.

Komposition & teknik


Jag ställde upp stativet på det ända möjliga stället, mitt framför ingången, då området är privat. Jag provade en tightare komposition med FE 35mm f2.8 men då fick jag inte med mycket av stjärnhimmeln så de flesta bilderna tog jag med Voigtländer 15mm f4,5 III. Medan ett hundratal fåglar skrek i sjön bakom mig och spöken svepte omkring mig så rattade jag in ISO 1000, en slutartid på 30 sekunder och objektivet vidöppet, för att fånga upp så mycket ljus som möjligt, det var ju beckmörkt. I efterbehandlingen har jag förutom justeringar i Lightroom klonat bort en skylt.

Månadens bild finns nu att köpa som tavla.

Månadens bild Februari 2016 - Trolleholms slott

Dela inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *