Månadens bild Maj 2016 – Blomstermånad

Hugo Hofverberg Hagman Månadens bild, Natur Leave a Comment

Bakgrund


Vädret i maj har varit underbart och jag passade på att fota så mycket jag kunde. Det blev ett flertal modellfotograferingar och även ett gäng betalda uppdrag. Jag önskar att jag tog mig tiden oftare att planera en landskapsfotografering så jag har något riktigt bra material till månadens bild, men det blir inte alltid så. Månadens bild för maj blir ett urval av några naturbilder som jag tog runt Örtofta på mina promenader.

Komposition & teknik


Oftast hänger Zeiss Batis 85mm f1.8 med när jag går ut då det är det bästa alternativet till blommor och växter, det är ljusstarkt och knivskarpt samtidigt som det ger en krämig bokeh. På den första bilden har jag placerat mig så att jag fått blommorna framför en gyllene himmel från solnedgången. Till de två andra bilderna har jag använt mitt Minolta APO 80-200mm f2.8, ett gammalt objektiv med grym prestanda. Det är inte ofta jag släpar med mig detta åbäke men ibland händer det i hopp om att fånga en fågel på bild.


Månadens bild Maj 2016 - Blomstermånad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *