Månadens bild Juli 2016 – Solnedgång Lund

Hugo Hofverberg Hagman Landskap, Månadens bild, Natur Leave a Comment

Skildring


Det må vara tråkigt i Örtofta men vi har i alla fall en stor åker i närheten där man kan beskåda vackra solnedgångar. Efter att vädret varit grått och tråkigt i flera veckor så blev jag glatt överraskad över att få syn på denna solnedgång från köksfönstret. Jag packade snabbt kamera och objektiv och gick ut, jag hann precis fram innan solen gick ned över horisonten.

Komposition & teknik


Då objektivet jag använde, Voigtländer 15mm f4.5, har så pass vid vy så var jag tvungen att ta ett kliv ut i fältet för att fylla hela bilden med vete. Egentligen tänkte jag inkludera mer av förgrunden, alltså vetestråna som var bakbelysta av solens varma strålar, men eftersom himlen var lika intressant så fick det bli ungefär på hälften. Jag stängde ned bländaren till f16 för att få allt i bilden skarpt men även för att få en kraftig stjärneffekt på solen.

Månadens bild finns nu att köpa som tavla.

Månadens bild Juli 2016 – Solnedgång över Lund

Dela inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *