Månadens bild Januari 2016 – Katova Skala

Hugo Hofverberg Hagman Landskap, Månadens bild, Natur Leave a Comment

Månadens bild Januari 2015 - Katova Skala

Bakgrund


Jag tänkte att jag skulle börja med månadens bild här på bloggen och skriva lite om hur jag tog den och mina tankar kring bilden. I vissa fall så planerar jag mina fotograferingar för att få fram en ända bra bild från fototillfället, och ibland är det mer spontana fotograferingar. Det senare är det som oftast förekommer, jag hamnar på någon speciell plats i sällskap med någon och kameran bara hänger med. Ofta finns det inte tid att hitta en bra komposition och ljusförhållandena är sällan optimala.

Skildring


Denna månadens bild var just ett sånt tillfälle. Jag har spenderat julen och hela januari i Slovakien i min flickväns hemstad Martin. Staden är omringad av berg, berg som jag är så förtjust i. Kanske för att det är så platt hemma i Skåne. En morgon då vädret var extra fint tog vi en spontantur till en bergstopp som kallas för Katova Skala. Det skulle ta ca en timme att vandra upp till toppen där jag lovades en fin utsikt. Träden blev vitare ju högre upp vi kom och mer sagolikt för varje minut.

Komposition och teknik


Ingen utsikt sågs till längst med stigen då buskar och träd var i vägen men väl uppe på toppen fick vi en titt genom ett fönster, jag ramade in landskapet med hjälp av träden och det är den bilden som jag valt till denna månadens bild.
Det var en självklarhet att knäppa av en bild här då det var första skymten av utsikt så jag har inte mycket att säga om kompositionen och tanken med bilden. Jag bjuder även på en bildserie från samma dag, här försökte jag hitta något intressant motiv i förgrunden men där fanns bara snö. Jag komponerade bilden så att jag skulle få med så mycket berg som möjligt och bara en liten del av himmeln som inte var speciellt spännande. Den sista bilden är från en vandring vi gjorde några dagar senare, bilden är på ett fruset vattenfall.

Katova Skala, SlovakiaKatova Skala, SlovakiaKatova Skala, SlovakiaSutovsky Vodopad, Slovakia

Jag säljer mina landskapsbilder som tavlor antingen med eller utan ram. Månadens bild “Katova Skala” går nu att beställa direkt här på hemsidan. Ge bort den i present eller häng något på din vägg som alla andra inte har. Tavlorna är signerade och numrerade i storlekarna 50x70cm och större.

Dela inlägg

Senaste blogginläggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *