Månadens bild Februari 2016 – Tomarps Kungsgård

Hugo Hofverberg Hagman Landskap, Månadens bild Leave a Comment

Månadens bild Februari 2015 - Tomarps Gård

Bakgrund


Det har inte blivit mycket fotande denna månaden, delvis pga vädret men också för att jag har börjat jobba heltid på Axis Communications i Lund. Jag är åter igen på ett internationellt företag och jobbar med registrering och hantering av ordrar.
Nog om det, månadens bild för februari tog jag på förfrågan av bildbyrån Mustang Media, som i sin tur fått förfrågan av en kund. De ville ha bilder att hänga på väggen från Skäralid, vilket jag redan hade i arkivet, samt kända platser runt Klippan, Åstorp och Ljungbyhed. En av platserna de hade önskemål om var Tomarps Kungsgård i Kvidinge.

Skildring


Med tanke på bristen av grönska och solsken så kunde jag bara lova att göra ett försök. Redan dagen därpå sken solen så jag passade på att besöka platsen. Jag parkerade utanför slottet och klev motvilligt ur bilen och ut i kyla och nästan storm. Solen var på väg att gå ned och framsidan av byggnaden badade i gyllene solljus. Grusvägen mot entrén var omringad av en allé, säkert jätte fint med gröna eller orangea löv eller snötäckta grenar. Nu hade jag inget av detta så jag fick hoppa över gyllene solljus och allé. Hela framsidan av slottet var ganska tråkig med en grusplan och en personbil så jag gick runt byggnaden och fick syn på en damm som fick mig att skina upp, det fanns hopp!

Komposition och teknik


Jag gick runt dammen för att hitta en bra vinkel och med slottet som spegling i vattnet så komponerade jag bilden med slottet ungefär i mitten. Kameran hade jag på ett stadigt stativ för att kunna använda en liten bländare för att få allt skarpt. Som vanligt tar jag flera exponeringar med olika lång slutartid för att ha möjligheten att lägga ihop bilderna i Photoshop, i detta fallet utgick jag från en ända bild i efterbehandlingen. Objektivet jag använde är mitt nya tillskott, Voigtländer 15mm f4,5 III, det verkar helt klart leverera.
Även denna gång bjuder jag på en bonusbild.

Månadens bild finns nu att köpa som tavla.

Månadens bild Februari 2015 - Tomarps Gård

Dela inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *