Bröllopsfotograf Skåne Sjöbo Gästgivaregård - Vickie & Isak

Hur mycket kostar en bröllopsfotograf 2022

Hugo Hofverberg Hagman Guide Leave a Comment

En av de första frågorna du ställer dig när du börjar planera ditt bröllop är hur mycket kostar en bröllopsfotograf? Er stora dag är här, och fotografier är det enda sättet att bevara de många vackra stunderna. Nu behöver du en fotograf som inte bara är spektakulär på sitt jobb, utan vars priser för en bröllopsfotografering också är rimliga.

I detta inlägg kommer du få svar på frågan, vad en bröllopsfotograf faktiskt kostar. Du kommer också få lära dig om olika paketerbjudande och framför allt vad det är som egentligen gör att vi vill återuppleva minnena från vår bröllopsdag, om och om igen.

Mitt namn är Hugo Hofverberg och jag jobbar som bröllopsfotograf i Malmö. Jag har över tio års erfarenhet av att fånga vackra ögonblick mellan par och familjer.

Dock är sällan pålitliga och duktiga bröllopsfotografer billiga. Kostnaden påverkas beroende på bröllopsfotografens erfarenhet, efterfrågan och plats. Även om priserna på bröllopsfotografer varierar finns det vissa gemensamma nämnare.

Här är allt du behöver veta om hur du budgeterar inför en bröllopsfotografering.

Hur mycket kostar en bröllopsfotografering?

Bröllopsfotograf Skåne Tranås – Sofia & Johan

Varje bröllop är såklart unikt. Likaså är brudparen, som inte sällan har önskningar om hur de vill ha sina bilder. Priserna för en bröllopsfotografering kan därmed variera mellan allt från 10 000kr till 100 000kr, men genomsnittet ligger på mellan 20 000 och 30 000kr.

Alla fotografer har en egen stil. Vissa föredrar ljusa och luftiga bilder, medan andra föredrar dramatiska eller dokumentärliknande bilder – de olika stilarna påverkar vanligtvis inte priserna. Kostnaderna baseras mer på erfarenhet och efterfrågan, men en högre summa betyder inte nödvändigtvis bättre bilder.

Prispunkten dikterar inte alltid hur bra en fotograf är. Många gånger baseras priset på erfarenhet, eftersom de flesta fotografer höjer sina priser årligen. Så vad kostar en fotograf med till exempel tio års erfarenhet? För mig som började fotografera professionellt 2016, är startpriset 20.000kr.

Vad ingår i priset för en bröllopsfotografering?

Bröllopsfotograf Skåne - Frida & Hannes

En bröllopsfotografering börjar alltid med ett planeringsmöte, där alla detaljer om ert bröllop diskuteras. Det som sedan ingår i en 27 000kr investering, är 8 timmars fotografering på plats, ett online-galleri och ett USB minne i en exklusiv låda med högupplösta bilder. Vi kommer tillsammans överens om ni vill ha med mig från morgonen under era förberedelser, mitt på dagen eller senare på eftermiddagen så att jag även är med under dansen.

Boka ett möte med mig genom att kontakta mig via kontaktformuläret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *