Höjdpunkter 2015

Hugo Hofverberg Hagman Personligt Leave a Comment

Eftersom jag inte har “haft tid” att blogga om vad jag gör så tänkte jag dela med mig av det i ett inlägg nu istället.
I slutet av 2014 bestämde jag mig för att säga upp mig från IBM i Slovakien och flytta hem till Sverige för att satsa på min fotografering. Det låter kanske inte som en bra idé men det var inte den ända anledningen. Jag saknade Sverige och jag var trött på att jobba 8 timmar om dagen framför datorn utan att tjäna några pengar. Nu jobbar jag 10 timmar om dagen framför datorn utan att tjäna några pengar, men nu jobbar jag i alla fall med bilder. Utan några kontakter hemma i Sverige skulle jag nu börja min karriär som fotograf alltså. Till min fördel så bor jag på ett värdshus så lite kontakt med människor får jag. Mitt första projekt var att bygga en hemsida åt mamma, som äger värdshuset. Jag började på den för 1 år sedan och den är fortfarande inte färdig då den inte haft högsta prioritet, men det var något att visa upp för kunder. Du kan besöka sidan här.

Min första kund fick jag genom värdshuset, bokstavligen talat. En lunchgäst råkade vara säljchef för bemanningsföretaget Er Food och de behövde en ny hemsida med personalporträtt och bilder från ett slakteri. Arbetet är slutfört men jag fick inte inte riktigt chans att finslipa hemsidan, den hade tydligen heller inte högsta prioritet.

Lagom till sommaren och högsäsongen så bröt min mamma foten så jag och min flickvän fick sköta värdshuset hela sommaren. Jag hade inte tid att marknadsföra mig och den ända fotograferingen jag hann med var soluppgångar på Söderåsen. Man får passa på när man bor precis utanför en nationalpark.

Innan sommaren var över fick jag i alla fall tillfället att fotografera ett bröllop. Det var riktigt kul och definitivt något jag kommer fortsätta med.

Bröllopsfotograf Skåne

Det var vid detta tillfället som jag började få mycket att göra. Dagen efter bröllopet började min anställning som skolfotograf vilket jag jobbade med under den två månader långa säsongen. En intensiv och lärorik period med fotografering hela dagarna runt om i Skåne och Småland. Det är en helt annan grej att fotografera porträtt i studion där man har 2 timmar på sig att jobba fram bra bilder, mot att ha 30 sekunder per elev. I början var det hemskt men när man väl accepterat att niondeklassarna inte kommer le naturligt och att det ända som behövs för att få dagisbarn att skratta (gråta också för den delen) är att räcka tunga åt dom, så gick det faktiskt bra!

Samtidigt började jag jobba tillsammans med bildbyrån Mustang Media i Ljungbyhed. Jag fotograferade några event under hösten och det kommer säkert bli fler fina samarbeten framöver.

Efter skolfotosäsongen fick jag äntligen tid till min egen fotografering och tog tillfället att öppna min egen studio på Kågeröds Värdshus, där jag nu fotograferar barn och familjer. Mitt senaste uppdrag som involverade vuxna människor var att fotografera personalporträtt och gruppbild till företaget Nimo KG här i Kågeröd. De är en av Europas främsta leverantörer av utrustning för intern produkthantering, står det på deras hemsida. Än så länge finns mina bilder inte på deras sida men gruppbilden har redan använts i ett pressmeddelande. Det är alltid kul att se att ens bilder kommer till god nytta!

Jag har inte alls fotograferat så mycket i år som jag önskat men några bilder har det blivit och jag har gjort ett blogginlägg med mina bästa bilder 2015. Jag ser verkligen fram emot nästa år och att få utvecklas ännu mer. Följ mig gärna på Instagram där jag regelbundet lägger upp mina senaste bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *